Έργο Αθήνα- ο Δήμος Αθηναίων για τους πολίτες

εργο αθηνα

Τα προγράμματα του  Δήμου Αθηναίων  που αφορούν τους πολίτες, τους τουρίστες και τα προβλεπόμενα έργα στην πόλη

 • Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθήνας (ΕΑΤΑ)
  Τον Απρίλιο του 2012, ο Δήμος της Αθήνας, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας ύψους 120 εκ. ευρώ για την υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων και έργων που εντάσσονται στο Αναπτυξιακό του Σχέδιο.
  Η ΕΑΤΑ, δραστηριοποιείται πλέον σε ευρύ φάσμα αντικειμένων, με βασική «αποστολή» τη λειτουργία της ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Νόμος 4071 ΦΕΚ85/11-4-2012), ενώ ανέλαβε μέσω σχετικής εκχώρησης από την Περιφέρεια Αττικής τη διαχείριση έργων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ύψους 85 εκ.
  Ταυτόχρονα, βασισμένη στην μακροχρόνια εμπειρία της σε θέματα υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η ΕΑΤΑ εκτελεί χρέη Τελικού Δικαιούχου με μια δομή τελείως ανεξάρτητη από τον ΕΦΔ, όντας φορέας πρότασης ή/και υλοποίησης για ένα πλήθος έργων που εντάσσονται στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό. Παράλληλα, στόχος της είναι η αξιοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων (JESSICAJASMINE, ) με στόχο την αποτελεσματικότερη χρήση πόρων για την επίτευξη των αναπτυξιακών της προτεραιοτήτων.
  Απαραίτητο εργαλείο σε αυτήν τη διαδικασία, είναι η ανταλλαγή και η αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Σημαντική είναι η συμμετοχή της ΕΑΤΑ σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα (INTERREGLIFE, URBACT κ.α.) που έχουν ως στόχο τη διεθνή και ευρωπαϊκή δικτύωση του Δήμου, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στους πέντε αναπτυξιακούς άξονες του προγράμματος.
  Η ΕΑΤΑ απασχολεί εξειδικευμένα στελέχη και επιστήμονες, στελέχη της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης του ΥΠΑΑΝ, συνεργάζεται στενά με τον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και διαθέτει δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.
 • Έργο Αθήνα
  Υπάγεται στην ΕΑΤΑ. Περιλαμβάνει  χαρτογράφηση των έργων που έχουν δρομολογηθεί και συμβαίνουν σε όλη την Αθήνα.

Προσεγγίζοντας τους πολίτες

 • Δράσεις σε Γειτονιές- Ζω και Δρω στην Γειτονιά μου
  Η γειτονιά μας είναι το σπίτι μας! Θέλουμε να τη γνωρίσουμε. Να μάθουμε για τους ανθρώπους της. Να την κάνουμε πιο φιλική, πιο πράσινη, πιο όμορφη. Θέλουμε να χορέψουμε, να μαγειρέψουμε, να κάνουμε ποδήλατο, να κάνουμε πράγματα μαζί με τους γείτονές μας, να δώσουμε στη γειτονιά μας φωνή!
  Οργανισμοί και φορείς του Δήμου Αθηναίων και Θεσσαλονίκης σας καλούν να συμμετάσχετε σε «Δράσεις σε γειτονιές» παίρνοντας μέρος δωρεάν σε 12ωρα εργαστήρια και δρώμενα.
 • Συν Αθηνά
  Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε την πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά» για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα.
  Με τον όρο «Ομάδες Πολιτών» εννοούμε ομάδες κατοίκων που σχετίζονται μεταξύ τους γύρω από λύσεις και δράσεις για το καλό της γειτονιάς τους ή της πόλης. Μπορεί να είναι ΜΚΟ, ΑΜΚΕ ή και άτυπες ομάδες, ακόμη και μεμονωμένες πρωτοβουλίες! Κριτήριο δημοσίευσης της καταχώρησής τους αποτελεί μοναχά η έμπρακτη εμπλοκή τους σε δραστηριότητες για το κοινό όφελος.
 • This is Athens
  To site τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων

Advertisements

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s