Το Koino Athina στο Commons Fest, 15-17 Μαΐου

Untitled-1

To Koino Athina συμμετέχει στο Commons Fest με μια παρουσίαση & ένα εργαστήριο ανοίγοντας τη συζήτηση για τα αστικά κοινά.
Τα κοινά -ως προς τον αστικό χώρο- στην Ελλάδα, είναι τα λιγότερο εξερευνημένα. Σε μια ασάφεια ορισμού, ανάμεσα στο Δημόσιο και στο Ιδιωτικό, χωρίς κάποια νομική υπόσταση ή πλαίσιο ορισμού, χωρίς κάποια κοινή καταγραφή, παρουσιάζουν μια δυσκολία στην προσέγγισή τους.
Σε μια προσπάθεια κατανόησης και κοινής συγκριτικής αποτύπωσης, διερευνούμε τις πιο συζητημένες απόπειρες-παραδείγματα από την Αθήνα, και δοκιμάζουμε in situ τις πρακτικές και τα συμπεράσματά μας.

Στόχος είναι αυτή η πρώτη σύντομη και συνοπτική παρουσίαση που θα επιχειρήσουμε στο Commons Fest, να θέσει ένα νέο πλαίσιο  για την προσέγγιση  θεμάτων που ήδη βρίσκονται υπό επεξεργασία, όπως τα αστικά όρια,  οι περιοχές υπό αστική ανάπλαση (βλ. Σ.Ο.Α.Π.), οι επαπειλούμενες ζώνες της πόλης.
Ποια τα όρια του χώρου των κοινών σε σχέση με το δημόσιο χώρο; Ποια τα δικά μας όρια, ως προς τις μακρόχρονες συλλογικές διαδικασίες διαχείρισης των κοινών;  Μπορούμε να ανακτήσουμε το χώρο της πόλης με όρους αστικών κοινών;

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο του Commons Fest και τα νέα εργαστήρια του KoinoAthina σύντομα!

Advertisements

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s